Impartaseste cu Social Media

„Alege învățământul agricol!” și ai o meserie 100% sigură, încă de la 18 ani!

4/12/2021 postat

Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu, funcţionează ca unitate de învăţământ de la data de 15 aprilie 1890, când contele Kun Kocsard, dă citire actului oficial de înfiinţare a Şcolii Inferioare de Agricultură. Unitatea noastră de învăţământ funcţionează sub denumirea de Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu din anul 2018, fiind un liceu tehnologic de tradiţie locală, regională şi chiar naţională mai ales pentru calificările agricole sau înrudite pe care le oferă. Astfel, promovăm 4 din calificările profesionale pe care liceul nostru le oferă de ani buni: Tehnician în activități economice, Tehnician în turism, Tehnician veterinar și Horticultor.

 

În această perioadă, pentru a ne face cunoscută oferta educațională, desfășurăm, în parteneriat cu Fundația CIVITAS, proiectul „Alege învățământul agricol!” prin care ne propunem să creștem numărul de elevi care aleg un liceu agricol pentru că își doresc să lucreze în agricultură. În acest sens, ne dorim ca tinerii să fie mai informați, să înțeleagă oportunitățile de carieră și de dezvoltare de afaceri în domeniul agricol astfel încât să aleagă un liceu agricol în cunoștință de cauză. Ne mai dorim de asemenea să dezvoltăm abilitățile de comunicare și promovare ale unității noastre școlare de învățământ în raport cu elevii, părinții și corpul didactic (atât intern, cât și de la alte instituții de învățământ). În același timp, încurajăm apropierea și colaborarea cu mediul de afaceri local (și nu numai) pentru a veni în beneficiul elevilor și al liceului.

 

Pentru a ne atinge obiectivele stabilite în cadrul proiectului „Alege învățământul agricol!”, desfășurăm mai multe campanii de promovare: două offline, una în școli generale, iar cealaltă de promovare prin organizarea de vizite de studiu și una online. În cadrul acestor campanii ne propunem să îmbunătățim imaginii școlii în rândul elevilor de gimnaziu prin activități care să explice beneficiile pe care un elev le poate avea absolvind un liceu agricol, să diseminăm oferta educațională, punând accentul pe oportunitățile absolvenților din domeniul agricol și să dezvoltăm o rețea de 3 parteneri din mediul privat care să sprijine învățământul agricol.

 

Prima campanie offline de promovare pentru elevii de clasa a VIII-a, în școli generale, se va desfășura în perioada 10 mai – 04 iunie 2021, iar în această etapă, echipele de profesori vor vizita 16 școli pentru a prezenta elevilor oportunitățile de dezvoltare pe care le au absolvind un liceu agricol.

 

A doua campanie offline de promovare realizată prin organizarea de vizite de studiu la agenți economici se va desfășura în perioada 10 – 28 mai 2021, iar în această etapă elevii clasei a VIII-a A din cadrul școlii noastre vor participa la 3 vizite de studiu. Prin această campanie dorim ca elevii noștri să conștientizeze că absolvirea unui liceu agricol le poate oferi o carieră sau un domeniu de performață, nu doar un loc de muncă. 3

 

Campania de promovare online se va desfășura în perioada 24 mai – 25 iunie 2021, iar în acestă perioadă se vor desfășura două subactivități astfel:

- Participarea la Conferința din cadrul proiectului „Profesiile Agriculturii Viitorului” unde elevii prezenți vor afla mai pe larg care sunt oportunitățile oferite de certificatul de competență profesională obținut în urma absolvirii unui liceu cu profil agricol.

- postarea în mediul online de prodcast-uri în care foști absolvenți și elevi actuali ai liceului împărtășesc experiența acumulată în cadrul liceului și modul în care această experiență i-a ajutat în dezvoltarea carierei.

 

Prin desfășurarea proiectului „Alege învățământul agricol!” ne propunem pe lângă cele expuse să arătăm publicului cu care vom interacționa ce reprezintă absolvirea unui liceu agricol și obținerea unei calificări profesionale propuse de către noi. Absolvenții liceului nostru au oportunitățile de viitor, având șanse mai mari de a accesa proiecte în agricultură, avantajul de a beneficia de atestatul profesional le oferă posibilitatea încadrării rapide pe piața muncii, prin carierele pe care le pot urma și domeniile în care își pot desfășura activitatea ulterior.

 

Te invităm să alegi liceul nostru și vei învăța din practică, nu doar din cărți, de la profesori care au timp de tine!