Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Impartaseste cu Social Media

Proiectul ” Educația antreprenorială - un pas către o carieră de succes”

Posted 4/5/2022
Proiectul ” Educația antreprenorială - un pas către o carieră de succes” finațat de Junior Achievement Romania arată că antreprenorii și proprietarii de afaceri mici sunt indispensabili în agricultura din România.
Scopul principal al acestui proiect este de a le dezvolta tinerilor spiritul antreprenorial, axându-ne pe formarea viitorilor fermieri și întreprinzători mici și mijlocii din agricultură.
Este un pas mic, dar important, care schimbă mentalitatea tinerilor, făcându-i să înțeleagă faptul că pot lucra pentru ei înșiși, dezvoltând atitudini pozitive față de antreprenoriatul din agricultură și câștigând direct experiență.
Prin experianța câștigată în cadrul proiectului, prin modelele de bune practici prezentate, tinerii sunt încurajați să înceapă propriile afaceri.
În cadrul workshop-ului ”Antreprenoriat în agricultură”, cei 90 de elevi din clasele clasele IX–XII de la domeniile de pregătire agricultură, silvicultură și economic au aflat de la cei 2 agenți economici invitați, domnul Chitic Ioan de la SC Agri Scan Map SRL din Cinciș și domnul Iancu Cosmin, președintele Grupului de Producători Corvinia, ce inseamnă să fii antreprenor, problemele și greșelile întâmpinate în modul de abordare a ideii de realizare a unui produs, ce trebuie să știe tinerii care doresc să înceapă a afacere, care sunt provocările unei afaceri în agricultură și avantejele înființării formelor asociativ.