Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

OLIMPIADA NAȚIONALĂ ARIA CURRICULARĂ TEHNOLOGII - DOMENIUL AGRICULTURĂ

CREȘTEREA ANIMALELOR ȘI CULTURA PLANTELOR

 

GEOAGIU
26-30 APRILIE 2024

 

    Bine ați venit pe pagina dedicată Olimpiadei Naționale Aria Curriculara Tehnologii - Domeniul Agricultură - Creșterea animalelor și Cultura plantelor, găzduită cu mândrie de către Liceul Tehnologic Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu!

    Suntem încântați să vă primim în universul fascinant al agriculturii și al tehnologiilor asociate, unde tinerii pasionați de aceste domenii își vor demonstra abilitățile și cunoștințele într-o competiție plină de provocări și inovație.

    Olimpiada Națională de Tehnologii este un moment de excelență și de încurajare a tinerei generații de agricultori și specialiști în creșterea animalelor, oferindu-le șansa de a-și pune în valoare talentul și dedicația în fața unei audiențe selecte.

    Pe parcursul acestui eveniment, participanții vor avea ocazia să-și pună în aplicare cunoștințele teoretice, să rezolve probleme practice și să interacționeze cu profesioniști din industrie, pregătindu-se pentru provocările viitoare din acest domeniu esențial pentru societate.

    Vă invităm să urmăriți cu interes evoluția și performanțele celor mai buni tineri tehnologi agricoli ai țării, în cadrul unei competiții care promovează excelența, inovația și pasiunea pentru agricultură și creșterea animalelor. Bun venit la Olimpiada Națională de Tehnologii, la Liceul Tehnologic Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu!

 

 

Cuvânt adresat participanților la Olimpiada Națională de Tehnologii – Domeniul Agricultură – Creșterea animalelor și Cultura plantelor, etapă organizată în orașul Geoagiu, județul Hunedoara – 26 - 30 aprilie 2024


 

Stimaţi oaspeţi,

 Am privilegiul de a ura „Bun venit!” în judeţul Hunedoara, în pitorescul oraș Geoagiu, atât elevilor valoroşi ai acestei țări, pasionați de acest domeniu vital care hrănește lumea, cât şi profesorilor care au făcut această valoare posibilă.

Judeţul Hunedoara reprezintă un spațiu încărcat de semnificaţii istorice şi culturale, deoarece a jucat un rol important în istoria românilor, în formarea poporului român. Am putea spune că atunci, pe aceste meleaguri, a început istoria românilor, iar acum, la Geoagiu, se va scrie o nouă filă în istoria olimpiadelor naţionale.

Proiectată a se desfăşura într-un anotimp al germinației și al plenitudinii florale, faza naţională a Olimpiadei de Tehnologii – Domeniul Agricultură – Creșterea animalelor și Cultura plantelor, clasele XI-XII, reprezintă o punte, un arc peste timp şi spaţiu, un prilej de cunoaștere, intercunoaștere și, mai ales, autocunoaștere. Împreună, profesori şi elevi, aveți un rol crucial în asigurarea securității alimentare și a sustenabilității planetare.

Desfăşurarea, în judeţul nostru, a fazei naţionale a Olimpiadei de Tehnologii – Domeniul Agricultură – Creșterea animalelor și Cultura plantelor, ne onorează şi vine să confirme prestigiul de care se bucură judeţul nostru la nivel naţional, olimpiada creând posibilitatea întrunirii unor tineri talentaţi, care vor dovedi lumii că totul este perfectibil.

Gândul meu se îndreaptă, cu o deosebită consideraţie, nu numai spre elevii merituoşi, prezenţi la această competiţie, ci şi spre profesorii care i-au pregătit cu responsabilitate pe elevi, iar acum au confirmarea muncii lor. Performanța se naște din pasiune și foarte multă muncă. Uneori ne descoperim pasiunile de la vârste foarte fragede, alteori le descoperim pe traseul nostru existențial, când are loc un moment de impact, care ne transformă. Iată, prin prezența numeroasă a voastră, dragi elevi, și a dumneavoastră, onorați colegi, transmitem, împreună, un mesaj profund despre importanța implicării conștiente a elevilor în procesul de învățare activă, căci parcursul este modelator. Se spune adesea că succesul satisface nevoia de performanță, atât a elevului, cât și a profesorului care îl pregătește. Se cuvine, acum, să subliniem câtă implicare a celor doi actanți se află în spatele acestei nevoi de recunoaștere, câte zile și nopți de explorare, de muncă îndârjită, câte renunțări, câtă încredere și susținere reciprocă! Pentru acestea, ei merită respectul nostru. Olimpiada găzduită de județul Hunedoara, în acest an școlar vă va oferi prilejul să vă extindeți ocaziile de învățare, să cunoașteți oameni frumoși, asemenea vouă, într-un ținut de legendă.

Cred, cu toată convingerea, că școlii românești a secolului al XXI -lea îi revine, ca prim rol, să contribuie la reașezarea societății noastre pe valori solide: muncă, onestitate, demnitate, integritate, respect. Concursurile și olimpiadele școlare contribuie la modelarea tinerilor participanți în spiritul valorilor intelectuale, morale, culturale, pe care le-au cultivat și aplicat generații de înaintași, reperele noastre identitare.

Astăzi, suntem nu doar competitori, ci și colegi într-o misiune comună de a îmbunătăți agricultura și de a contribui la bunăstarea umanității. Așa că, închei prin a vă încuraja să vă bucurați de fiecare moment al acestei olimpiade și să împărtășiți pasiunea voastră pentru agricultură cu ceilalți participanți.

Suntem onorați să vă avem oaspeți la Geoagiu, dragi elevi, stimați colegi, profesori!

Urarea  pe care o adresez dumneavoastră, tuturor, este … ÎMPLINIRE! 

Inspector școlar general,

prof. dr. Maria Ștefănie


 

 

 

Dragi elevi, profesori și oaspeți,

Cu mare bucurie vă urez bun venit la Olimpiada Națională de Agricultură găzduită de liceul nostru. Este o onoare să avem alături de noi tineri talentați și dedicați, pasionați de agricultură și de viitorul acestei discipline esențiale pentru societatea noastră.

Această olimpiadă este un prilej minunat pentru a împărtăși cunoștințe, a dezvolta abilități și a lega prietenii. Ne dorim să aveți parte de o experiență educativă și plină de inspirație, care să vă motiveze să continuați să explorați și să inovați în domeniul agriculturii.

Sperăm că veți găsi în liceul nostru un mediu primitor și prietenos, unde să puteți să vă concentrați pe competiție, dar și pe dezvoltarea personală și profesională. Suntem convinși că această olimpiadă va fi un pas important în carierele voastre și vă va deschide noi orizonturi.

Vă doresc mult succes și vă invit să vă bucurați de această experiență unică. Fie ca zilele petrecute la liceul nostru să fie pline de reușite, prietenie și momente memorabile!

Bun venit la Olimpiada Națională de Agricultură!

 

Cu respect,

Directorul Liceului Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza”

Prof. Octav - Mihai Cismașiu