Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Programul Național ”Masă Sănătoasă”

 

              Programul Național "Masă Sănătoasă" este o inițiativă guvernamentală din România care vizează promovarea alimentației sănătoase în rândul copiilor și tinerilor din instituțiile de învățământ. Acest program își propune să ofere elevilor acces la mese echilibrate și nutritive, contribuind astfel la îmbunătățirea stării lor de sănătate și la formarea unor obiceiuri alimentare sănătoase pe termen lung.

             Programul național "Masă sănătoasă" (PNMS) se desfășoară pe perioada cursurilor școlare din anul 2024 pentru beneficiarii direcți din învățământul preuniversitar, în scopul sprijinirii participării la educație a acestora prin oferirea unei alimentații sănătoase și formarea unui stil de viață alimentar sănătos.

              Programul se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar, și implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv TVA.

             Bugetul alocat pentru Programul Național „Masă sănătoasă” în anul 2024 este 1.139.400 mii lei, în beneficiul preșcolarilor și elevilor din maximum 1.000 de unități de învățământ preuniversitar de stat, așa cum este prevăzut în Ordonanța de urgență nr. 115/2023.

           La nivelul Liceului Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” meniurile au fost dezvoltate de un specialist dietetician/nutriționist de top, pe fiecare categorie de vârstă în parte. Meniurile se pot consulta aici și aici!

            Prin implicarea Liceului Tehnologic Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu în acest proiect și prin respectarea reglementărilor din actele normative, instituția demonstrează angajamentul său față de promovarea sănătății și bunăstării elevilor săi, contribuind astfel la formarea unor obiceiuri alimentare sănătoase și la creșterea nivelului de conștientizare în rândul comunității școlare.

 

Metodologia, baza legală, obiectivele generale și anexe ale Programului Național ”Masă Sănătoasă”